Skotland - tirsdag den 19. september 2017


Til Glencoe

Tilbage

Så er det blevet store rejsedag. Vi har tænkt os at køre mod syd, så vi er i position til en aftale på Glengoyne Distillery torsdag.

Jeg er tidligt oppe. Kl. 6:30. Det er ved at være lyst og jeg forestiller mig, at jeg kan se solen stå op, mens jeg sidder og skriver dagbog på de store sten, der agerer kystsikring ved Ullapool.

Det går fint med at sidde på stenene. Men det er lidt koldt for bagen. Jeg får gjort gårsdagens noter færdige og pakker sammen og sætter mig op i bilen. Der er ikke liv fra de andre endnu. Klokken passerer 8, da deres sagte snorken forvandler sig til et ryk i teltenes lynlåse.

Jeg går efter morgenmad i Tesco, mens de andre kommer til live.

Morgenmaden indtages på græsset ved siden af vores telte. Fantastisk flot vejr med blå himmel og ikke en vind, der rører sig.

På trods af det flotte vejr, lykkes det ikke at få pakket teltene tørre ned. De er stadig godt fugtige under bunden. Første stop er en servicestation i Ullapool, før vi sætter kursen mod Gairloch. Det er en fantastisk smuk tur, hvor meget af ruten går langs kysten.

Da vi når Gairloch, overvejer vi at finde noget frokost. Men det er ikke let at finde en parkeringsplads i byen, så vi fortsætter mod Moir of Ord, en lille by længere mod øst i retning af Inverness. Turen er lang og jeg sidder med en lille følelse af, at vi har skudt forkert, ved ikke at bruge det smukke vejr til at vandre i. Nu bruger vi en hel dag på transport i stedet. Men vi har en formodning om, at vejret holder resten af ugen, så derfor er vi på landevejen nu.

På vejen til Moir of Ord finder vi et hotel, hvor vi vil spise frokost. Det er et meget klassisk hotel i gammel stil. Udenfor virker det ikke særlig prangende, men da vi træder ind, stilles uret lige over 100 år tilbage. Fantastiske lokaler med sans for detaljer i bygning og interiør. Selvfølgelig står der Chesterfield møbler overalt. Trappen op til første sal er smuk udført og på reposen til første sal sidder 3 flotte vinduer med masser af glasmosaikker i. Et gennemført hotel, der har bevaret stilen i mange år.

Tjeneren minder mig om en dansk skuespiller - jeg kan ikke huske navnet. Han virker en anelse kikset til hotellet. Der er lidt ungdommeligt over hans fremtræden og så hænger skjorten skødesløst i buksekanten. Den var nok ikke gået, hvis der var en overtjener til stede...

Der er ikke lige plads til os i den lille spisesal, men vi får bestilt vores mad og en øl. Efter ca. 15 min. er et bord klar - og vores mad også. Jan og jeg har bestilt en lammeskinke. Den smager ikke af særlig meget. Lidt kønsløst kød, der dog er mørt, så det basker. Serveret med super hotte pommes frites. De er gode. Mætte og tilpasse, fortsætter vi turen. Frokosten ligger lidt tungt, så da vi når igennem et godt stykke vej, får jeg mig en lille blunder på bagsædet. Mit vækkeur er Jørn, hvis han ruller vinduet ned, for at tage billeder - så ved jeg, at der er noget, jeg skal se...

Vi når Moir of Ord ved kaffetid og fortsætter ufortrødent til Drumnadrochit, der ligger tæt på Loch Ness søen. Her gør vi et stop ved en cafe, som også er en bar og hotel og madvogn og takeaway - og bådtursarrangør på Loch Ness. En rigtig kommerciel affære. Kroen er ikke åben, så vi må nøjes med en øl fra cafeen. Jan får et dobbelt skud kaffe.

Vi fortsætter langs Loch Ness mod Fort Williams og ca. 10 km. før Loch Ness, kører vi over på den modsatte side af kanalen, for at se lidt mere af kanalen de sidste km mod Fort William. Der er nogle enkelte udsigtspunkter over kanalen, men ikke noget særligt. Vejen er en single pass road hele vejen, så det er mere bøvl end gavn.

Trafikken er tæt i Fort William, men vi glider igennem og fortsætter til Glencoe, der er dagens slutdestination. Ved broen ved Ballaslulish kører Jan over 3 gange, så vi kan få lidt flotte billeder af bjergene i området. Det er meget flot.

I Glencoe tjekker vi ind på campingpladsen. Der er allerede lukket i receptionen, så vi finder os et spot ned til vandet. Jørn konstaterer, at det nok er klogt at tage billeder af bjergene i dag. Det er aldrig let at vide, om det ser sådan ud i morgen. Han får helt ret.

Vi får teltene sat op og går tilbage til Glencoe, for at få lidt aftensmad. Der ser ikke ud til at være nogle butikker i Glencoe. Men vi finder et hotel med en bar, hvor der kun er en hane med real cask - og den er lukket. Heldigvis sender bartenderen os ind til naboen, når vi skal spise. Her er der et par muligheder på ølhanerne og et menukort, der nok skal holde sulten fra døren.

Mens vi venter på maden, diskuterer vi morgendagens program. Jan har haft kig på en "lille" bjergtop Pap of Glencoe. Vi undersøger det nærmere. Det er en top på over 700 meter og turen er en stejl opstigning og nedstigning i rå terræn med klipper. Vejrudsigten lyder ikke lovende med masser af regn, så vi beslutter hurtigt, at opgive turen. Uanset vejret har jeg slet ikke lyst til at skulle klatre 700 meter op og ned. De andre er vist enige.

Efter lidt halvdårlig aftensmad og halvanden pint, er vi grydeklare. Vi er vist alle forundret over, at vi kan være så trætte af at have kørt bil en hel dag. Chaufføren har selvfølgelig en undskyldning men det har vi andre vel ikke...

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22